Arménský chléb Lavaš 220g

- Kompletní specifikace
- Komentáře 1
- Arménský chléb Lavaš 220gSkladem39 Kč
Lavaš - oblíbené arménské chlebové placky - 2ks (2x110g)
Chléb je vyroben ručně.
Složení: mouka 64,5%, voda, jedlá sůl, propionat vápenatý.
Lavaš je druh chleba, který se vyrábí z mouky a vody. Je vhodný pro diabetiky, pro osoby s nadváhou, pří žaludečních onemocněních a v případech, kdy je vhodná zdravá a lehká strava. Podporuje udržení štíhlé linie.
Lavaš (arménsky լավաշ) je nekynutý, tenký měkký chléb. Jde o tradiční pokrm arménské kuchyně, základ mnoha jídel.
V Arménii již mnoho století po podzimní sklizni obilí pečou lavaš na stěnách rozpálené hliněné pece, která se nazývá tandúr (arménsky tonir), a která je zapuštěna do země.
Lavaš se vyrábí z pšeničné mouky a vody. Díky své pružnosti umožňuje zabalit maso, máslo, brambory, vejce, strouhaný sýr s čerstvou zeleninou, nebo i sladké potraviny.
Komise UNESCO roku 2014 zapsala lavaš na seznam mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Nominován byl arménskými etnografy, podle nichž je bytostně spjatý s arménskou kulturou a historií.